Każdy przedsiębiorca, ale i pracownik zatrudniony w firmie, która zajmuje się np. spedycją, doskonale wie, że oprogramowanie do wagi samochodowej musi łączyć w sobie kilka kluczowych...
Zwana też balsamką lub po prostu gorzkim ogórkiem, przepękla ogórkowata jest warzywem od wieków wykorzystywanym w kuchni azjatyckiej. W ostatnich dwóch dekadach cieszy się też coraz...
Coraz większą popularnością cieszy się odżywczy i zdrowy sok z buraków. Wiele osób zastanawia się jednak, ile można pić dziennie ten zbawienny trunek, a także czy najlepiej robić to rano,...
Mąka kasztanowa jest typowo włoskim specjałem gastronomicznym, choć owoce kasztanowca jadalnego (Castanea sativa) są znanym i cenionym przysmakiem na różnych kontynentach. Jako produkt...
Awaria pieca CO wymaga natychmiastowej reakcji. Co robić, jeśli masz podejrzenie lub pewność zepsutego kotła centralnego ogrzewania? Oto rozwiązanie Twojego problemu!
Mleko sojowe zajmuje coraz więcej miejsca w naszej diecie. Trudno się dziwić, soja jest świetnym źródłem białka i zawiera odpowiedni dla człowieka zestaw aminokwasów. Dodatkowo ma dużo...
Filtry odwróconej osmozy to doskonały wybór dla wszystkich, którym zależy na tym, by jakość spożywanej przez nich wody była na najwyższym poziomie. Są to specjalne urządzenia służące do...
Sok malinowy nie zalicza się do rankingu najpopularniejszych soków świata, a mimo to cieszy się wielka estymą ze względu na tradycyjne wykorzystanie lecznicze. W Polsce, która jest po...
Są energooszczędne, ekologiczne i występują w wielu wariantach. Żarówki ledowe stały się już standardem w większości polskich domów. Dlaczego wyparły tradycyjne źródła światła i na...
Olbrzymia, pomarańczowa i przede wszystkim zdrowa. Jak się okazuje dynia nie służy tylko do zamieniania jej w karocę dla kopciuszka. Idealnie sprawdza się do przygotowania pysznej i...
Rozwój technologii dotyczy nie tylko otaczających nas sprzętów elektronicznych, budownictwa czy medycyny. Okazuje się, że w ostatnich kilkunastu latach nastąpił prawdziwy „boom” rozwojowy...
Kwas z buraków kojarzony jest najczęściej z tradycjami Bożego Narodzenia. Wzmacnia smak i moc tradycyjnego wigilijnego barszczu. Warto spożywać go nie tylko od święta. Zakwas z buraków...
Volvo to marka ciągników siodłowych, która od lat przoduje w branży i jako pierwsza prezentuje innowacje, nowości, które inspirują wielu innych producentów to uwzględnienia takich...
Pojęcie cydru jabłkowego nie jest jednoznaczne. W Ameryce Północnej pod tą nazwą rozumie się bezalkoholowy napój z niefiltrowanego soku jabłkowego. W ogromnej części Europy jednak cydr...
Kawa żołędziówka stanowi jeden z ciekawszych zamienników tradycyjnej kawy. Pijał ją sam Szopen, a na Bałkanach do dziś pieką z niej chleb. O dobroczynnych właściwościach prażonej...
Głogiem warto zainteresować się szczególnie na wiosnę – kiedy kwitnie, oraz jesienią – kiedy owocuje. Trudno zresztą przegapić te dwa momenty. Zarówno kwiaty i owoce głogu są tak piękne,...
Jabłka znane są z tego, że zbawiennie wpływają na pracę układu trawiennego. Pomagają przyspieszyć metabolizm i schudnąć. Ale oprócz tego chronią przed rakiem, przeciwdziałają miażdżycy i...
O soku jeżyn większa część z nas prawdopodobnie nawet nie słyszała – na sklepowych półkach pojawia się on bowiem niezwykle rzadko. Sezonowe czarne owoce są najczęściej wykorzystywane...
Pomarańczowo-czerwone, mięsiste i drobne owoce jarzębu pospolitego co roku urozmaicają nam estetycznie jesienny czas. Ale jarzębina jest interesująca także z perspektywy zdrowia. Bliżej...
Ta strona używa plików cookies. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeżeli nie wyrażasz zgody - zmień ustawienia swojej przeglądarki. Dowiedz się więcej z naszej polityki prywatności.